Powered By Blogger

torsdag 10 juli 2008

USA, del 1


Ja, då tänkte jag börja presentera lite om resan vi gjorde till USA i november/december 2006.
Det kan bli en bild och det kan bli fler bilder som kommer upp på ett och samma inlägg....spännande va, att aldrig veta?! Bara skojade lite.
Bilden här till vänster avslöjar det första stället vi åt på i USA.
Känns namnet igen? Ja, Subway finns ju i Sverige med. Fast det var en stor skillnad. I Sverige får du bara välja bröd utöver det som mackan ska innehålla. I Ventura, som den här Subway ligger, fick man även välja melllan ett stort antal varierande ostar. Hmm, tänk om svenska Subway kunde lyssna på sina amerikanska systrar.
Men det var samma fina kvalitet på smörgåsarna som i Sverige. Jättegott med andra ord.
Sen tänkte sambon och jag vara lite utsvävande och prova den helamerikanska Cherry Coke, dvs coca cola med körsbärssmak. Det smakade ju inte så illa, men ändå. Körsbärssmaken var väldigt....konstgjord.

Till nästa bild här till höger. Tagen den i Ventura den med fast nere vid hamnen. Vi hamnade mitt i något som var en ljusfestival.
Allting var ränkt i lampor av olika varianter. Det fanns massor av saker att göra och butiker att besöka. Men det var ju dags för lite middag så vi letade reda på en asiatisk restaurang och beställde alla tre in detta här. Det är friterade jätteräkor med någon variant av sötsur sås. Jättegott. Till detta beställde vi in varsitt stort glas vanligt coca cola, gott med riktigt iskall cola, trodde vi. Vid första munnen konstaterade svågern och jag att vattnet vi hade i ryggsäckarna skulle smaka bättre.
Det hör til saken att det "vanliga" vattnet i USA är så skitigt att det måste renas med klor vilket gör att man inte kan dricka kranvattnet utan måste hålla sig till flaskvatten. De måste på denna restaurang missat att filtrerat bort kloret på något vänster för det smakade med klor än cola.
Fy *** säger jag bara. Det var det vidrigaste jag någonsin smakat. Tur att vi hade vatten kvar.


Det var de två första bilderna. Det kommer mer, det lovar jag. Det togs runt 1500 bilder totalt.
Återkommer snart, men det blir inte i morgon. Då äntrar vi Rosella för att göra en dagstur till Åland. Grå faran ( bilen ) ska med för att vi ska vara ca 5 timmar i hamn. Så det är bara att gå upp strax efter 05.00 och vara glad.
Skepp Ohoj!!!!