Powered By Blogger

fredag 27 februari 2009

Lite att göra nästa vecka....

Måndag
15:00 Möte med Arbetsförmedlingen. Få se hur det går där annars får jag ta en funderare på den idé som gubben kläckte häromdagen.
Han tyckte att jag skulle öppna eget i form av franschising (öhhh...stavas det så? ) och vara återförsäljare av handikapphjälpmedel via internet.
Tror ni att det skulle kunna funka? Man kan ju i alla fall försöka ta kontakt med de som sysslar med detta på Arbetsförmedlingen. Kan vara bra att veta. Å sen kontakta något företag som tillverkar sådana produkter och höra om intresse finns.

Tisdag
Tror att det var här som svärfar skulle göra om höftoperationen. Hoppas att allting går som det ska den här gången. Det har varit infektioner och ett antal gånger på sjukhuset för att åtgärda detta. Nu har de tydligen kommit på att operationen måste göras om. Annars är det bara att skaffa en rullstol till årets aauktionssäsong. För där lär man inte kunna hålla honom i från. Men jag erkänner; det är jättekul med auktioner. Förra sommaren gjorde vi fynd kan jag med gott samvete säga.
Efter en auktion uppe i Österbybruk (Norduppland) så kom vi hem med detta:

* Ett soffbord, ovalt i behandlad furu eller nåt. 20:-
* Ett litet pelarbord. 40:-
* En liten byrå med två lådor. 20:-

Till detta kan vi lägga ett antal lådor med innehållet skit. Nåja, lite var faktiskt användart. Jag tar ju åt mig allt vad blomkrukor heter. Tror jag har drabbats av vad man kan kalla samlarmani...
I år kommer vi att hålla utkik efter ett nytt matsalsbord med stolar. Det betyder att vi antingen få åka i två bilar eller fixa takräcke. Ja, vi har en dragkrok på vår bil med haken där är att den är avtagbar och bilen är i sin tur inte typbesiktigad för det....

Onsdag

12:30 Bilen ska besiktigas. Jag vet att de antagligen kommer att anmärka på den där satans dragkroken som de gjorde förra gången. Men utöver det finns risken att de kommer att slå ner på den halvmeterssprickan vi har i vindrutan. Det är dock inte säkert då den inte går i synfältet, men man vet ju aldrig. Man kan ju ha otur och träffa på en tjurig besiktningskille....

14:00 Bolånerådgivning på Swedbank. Inte för att det är aktuellt i dagsläget men det kommer säkerligen att bli. Hör får man veta vad man klarar av för lån.
Vi har hört två bud vad det gäller lån:

1. Man kan inte låna på hela summan (s.k. topplån) och måste därför kunna lägga in en handpenning på 10-15 % och det kan vi ju inte göra såvida inte Trissvinsten nummer ett dimper ner. Fast då behöver ju vi inte ta lån överhuvudtaget.

2. Man kan ta topplån.
Så det är det vi ska ta reda på, vad det är som gäller. Om vi nu kan ta topplån så är den största frågan hur mycket vi kan låna för att få ungefär samma bokostnad som idag ( ca 6500 :- ).

Sen vad som kommer att hända resten av veckan vet jag inte nu men det dyker säkerligen upp någonting att göra. Gubben jobbar natt torsdag ( 16.00 - 01.45 ) och kväll ( 13.00 - 19.30 ) fredag.

Man får ta dagen som den kommer, eller hur?